Επιστημονικές Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα για τη διημερίδα της κρατικής Κλινικής

 

 

Μετεκπαιδευτικές Δερματολογικές Διημερίδες 2016

Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, Μάρτιος – Απρίλιος 2016

Οργάνωση: A’ Κλινική Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ, Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός

Website: www.dermatologydays2016.gr

E-mail: info@dermatologydays2016.gr

 

Γραφείο Οργάνωσης: ERASMUS Conferences Tours & Travel SA, T. 210 7414700, www.erasmus.gr

 

 

 

Δελτίο τύπου  
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, 18:30  
Μουσείο "Ανδρέας Συγγρός"  
Γιορτάζοντας τα 500 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα της σύγχρονης ανατομίας Ανδρέας Βεζάλιος
(Βρυξέλλες 31.12.1514 – Ζάκυνθος 15.10.1564)  

Το Μουσείο "Ανδρέας Συγγρός" ανοίγει τις πόρτες του για ένα διαφορετικό αλλά σίγουρα πρωτότυπο «πάρτυ» γενεθλίων. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 500 ετών από τη γέννηση του Ανδρέα Βεζάλιου (31.12.1514), η ιστορία του οποίου αναβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στη Ζάκυνθο, η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Μουσείο "Ανδρέας Συγγρός", μας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ανατόμο.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν διακεκριμένοι ομιλητές, ανάμεσά τους ο Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Πρόεδρος στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ με κατεύθυνση την Βιοϊατρική Τεχνολογία και Συνθέτης Βιο-μουσικής (biomusic), η Βάσια Χατζή, Γενετιστής-Βιολόγος, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και δημιουργός του καλλιτεχνικού δικτύου MEDinART και η Pascale Pollier, καλλιτέχνης και πρόεδρος των καλλιτεχνικών δικτύων BIOMAB, AEIMS και Artem-Medicalis, ενώ ο Πρόξενος της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, Theo Dirix θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «In search of Andreas Vesalius: The quest for the lost grave», που μόλις κυκλοφόρησε.

Ανάμεσα στις ομιλίες, θα προβληθούν καλλιτεχνικά βίντεο εμπνευσμένα από την επιστήμη της ανατομίας, ενώ θα προηγηθεί ξενάγηση στο Μουσείο "Ανδρέας Συγγρός", όπου εκτός από τα μόνιμα εκθέματα, θα φιλοξενείται και η Διεθνής έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις βιοιατρικές επιστήμες και την ανατομία, "Fabrica Vitae" μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2015. (http://www.fabrica-vitae.com/)  

Η βραδιά θα κλείσει με ένα ποτήρι κρασί κι ένα ρεσιτάλ φλάουτου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας, χρησιμοποιώντας πολλά και διαφορετικά αναγεννησιακά είδη φλάουτου θα μας ταξιδέψει στην εποχή του Ανδρέα Βεζάλιου μέσα από ένα πλούσιο ρεπερτόριο σύγχρονών του συνθετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα δίκτυα, BIOMABMEDinARTFabrica Vitae, την Χριστίνα Αντωνίου, Καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Μουσείου Ανδρέα Συγγρού, τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Καθηγητή Χειρουργικής Ανατομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τη Μαριάννα Καραμάνου, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Συνεργάτη του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οργάνωση Παραγωγής: specs 'n' arts, www.specsnarts.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔIΣΙΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΑΘΗΝΑΣ <ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ>  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι. ΔΡΑΓΟΥΜΗ 5 161-21 ΤΗΛ : 210 72 65 000 FAX : 210 72 35 546

 

 

 

Η  Δερματολογική κλινική ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»

σε συνεργασία με την

Εταιρία Μελέτης Δερματολογικών Αφροδισιοόγικών & Αλλεργιολογικών Παθήσεων

ανακοινώνει τη διεξαγωγή της

14ης Δερματολογικής Διημερίδας

που θα πραγματοποιηθεί στο σαυνεδριακό χώρο του

The HUB Events

στην Αθήνα τις ημερομηνίες

09 και 10 Μαϊου 2014

υπό την Αιγίδα της

Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας